Middelbare Veiligheidskunde (MVK)

Drie diploma’s in één opleiding!

Wat zegt Eric, afgestudeerd aan de MVK opleiding

Eric IJzerman
Eric IJzerman | Directeur/ eigenaar, Invistra | Afgestudeerd MVK'er

 

Eric heeft de MVK opleiding gevolgd bij GPM training & consult, de samenwerkingspartner van Sdu. We hebben Eric gevraagd naar zijn ervaringen met de opleiding en hoe de opleiding bijdraagt in zijn dagelijkse praktijk. de

 
Kun je een omschrijving geven van de ervaring die je had met de MVK opleiding
Hoe ervaarde ik de MVK opleiding? In één woord samengevat: ‘uitnodigend’.  
  • Uitnodigend als het gaat om de wijze van presenteren van de leerstof.
  • Binnen de opleiding werd je uitgenodigd jezelf beter te leren kennen. Hoe zelfstandig pak je zaken aan? Hoe red je jezelf als er sprake is van onwetendheid? Hoe ga je door de stof heen? Hoe presenteer je jezelf als MVK-er? Hoe formuleer je de rapportages? Dit viel niet altijd mee. Maar door deze aanpak leer je jezelf ontzettend kennen. Welkom bij jezelf. 
  • Uitnodigend betekende in deze opleiding ook ‘samenbindend’. Je doet het echt samen en steunt elkaar. Dit werd gestimuleerd. 
 
Wat heeft de MVK opleiding bijgedragen voor jouw dagelijkse praktijk?
Veel. Het is niet alleen de kennis die je opdoet, maar vooral de wijze van kijken, interpreteren en analyseren die je aangeleerd krijgt. Met name het bekijken van situaties en nadenken vanuit diverse perspectieven, waardoor je anderen verder kan helpen in veiliger werken. 
 
Waarom heb je gekozen voor de MVK opleiding bij Sdu/GPM training & consult (in tegenstelling tot andere MVK opleidingen)?
Het eerste contact, de gegeven informatie en met name de kleine groep waarmee de opleiding gevolgd werd (meer onderlinge betrokkenheid en aandacht) was de aanleiding om voor GPM te kiezen.